Ons verhaal begint al in 1917...

Tijdens Wereldoorlog I begon Mr. Hellman, een ondernemende immigrant in New York, met het poetsen van de terminalgebouwen van de ferry’s over de Hudson rivier. Zijn toewijding en vakkennis zorgden al snel voor nieuwe klanten. De jongeman bouwde zijn onderneming uit tot een bloeiend bedrijf. De éénmanszaak werd al snel omgedoopt tot TEMCO Services Industries Inc. Group.

In 1970 won TEMCO het schoonmaakcontract van de Twin Towers, ook gekend als WTC in New York. Meteen daarna kreeg TEMCO de vraag of zij het nieuwe WTC aan de andere kant van de Atlantische Oceaan ook niet konden poetsen…

Zo kwam het dat het Belgisch schoonmaakbedrijf Euroclean er niet alleen een Amerikaanse hoofdaandeelhouder maar meteen ook een nieuwe klant van formaat bijkreeg: de WTC torens aan het Brusselse Noordstation. Het begin van een succesverhaal in België en Europa vanaf 1971.

Euroclean is anno 2015 met een zakencijfer van +70 miljoen Euro en +2.500 medewerkers een top 5 schoonmaakbedrijf in België.

Naast België is Temco Europe ook actief in het Groothertogdom Luxemburg, Nederland en Engeland . Deze groep wordt in België versterkt door BIK Interim (11 uitzendkantoren in 2015), BIK Outplacement en Temco Facility Services (Facilitaire diensten).